Geen toelating voor evenement in watertoren

Foto: JDW

Geen toelating voor evenement in watertoren

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeente Heist-op-den-Berg geeft geen toelating voor een pop-up op vrijdag 6 april in de Heistse watertoren. Dat heeft het Heistse schepencollege beslist.

De Heistse Zuid-Afrikaan Jason Smuts van het catering- en foodtruckbedrijf A-Petite had bijzondere plannen in de water- en uitkijktoren. Hij wilde er het nieuwe concept 'upbEAT: Apero in the sky' organiseren, waarbij hij op het hoogste punt van de gemeente zijn bezoekers een onvergetelijke culinaire ervaring wil bezorgen. Hij had de toelating van watermaatschappij Pidpa en maakte zijn plannen al kenbaar. 

Maar het schepencollege wil daar niet in meegaan. De afweging werd volgens burgemeester Luc Vleugels (CD&V) grondig gemaakt en had als conclusie dat er geen vergunning komt voor de pop-up. “We vinden het geen goed idee dat er een pop-up komt, gelet op de reacties die we van andere horecazaken hebben gekregen. We hebben die beslissing ook genomen kaderend in een beleid waarbij we het aantal pop-ups in de publieke ruimte beperken. We vinden dat er voldoende context moet zijn, zoals bijvoorbeeld winterbar Moose past binnen de eindejaarsactiviteiten die er in de gemeente gebeuren. Die context ontbreekt in dit geval.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio