Gemeente vervangt elf digitale infoborden

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeentelijke elektronische infoborden worden vervangen. De komende drie jaar trekt de gemeente daar 220.000 euro voor uit.

Heist-op-den-Berg beschikt over elf elektronische informatieborden, ofwel in elk kerkdorp eentje. “Ze zijn geplaatst in Booischot, Pijpelheide, Heist-Goor, Schriek, Grootlo, Heist-centrum, Heist-station, Itegem, Hallaar, Zonderschot en Wiekevorst. Ze staan telkens in de buurt van de kerk, behalve in Heist-centrum, daar staat het bord aan de Bergstraat”, legt schepen van Financiën Carl Verelst (CD&V) uit. 

“De komende drie jaar zullen we alle exemplaren stap voor stap vervangen door moderne en nenergiezuinige led-borden. Die geven meer mogelijkheden. Zo kan er meer variantie in kleur worden gebracht en kan er al eens een prentje worden bijgezet. Al blijft het natuurlijk wel de bedoeling dat we sobere, korte boodschappen op die borden brengen, want de berichten mogen geen afleiding brengen voor het verkeer”, legt Verelst uit. 

De kostprijs voor de vernieuwingsoperatie bedraagt 220.000 euro. “Dat is geen klein bedrag, maar we vinden het toch nog steeds een zeer goede manier om met onze burgers te communiceren. De huidige borden hebben hun maximale levensduur stilaan bereikt”, klinkt het. 

Op de informatieborden kunnen berichten en activiteiten aangekondigd worden van verenigingen en niet-commerciële organisaties. Wie een aanvraag wil doen, kan dat via de gemeentelijke website. De service is gratis. 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio