Ook hier rijdt u 188 kilometer per uur: opnieuw bord met kuren

Ook in Itegem geeft het snelheidsindicatiebord 188 kilometer per uur aan bij elke bestuurder die passeert. Foto: RR

Ook hier rijdt u 188 kilometer per uur: opnieuw bord met kuren

Print
Heist-op-den-Berg - De auto's die voorbij rijden op de Isschotweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) krijgen op het snelheidsindicatiebord richting centrum te zien dat ze maar liefst 188 kilometer per uur rijden. Het is al de tweede melding van een technisch defect dat voor grote ogen zorgt bij de weggebruikers.

In Pijpelheide (Heist-op-den-Berg) leek het zondag alsof er snelheidsduivels tegen 188 kilometer per uur door de bebouwde kom raasden. Verschillende bestuurders gingen in de remmen nadat ze verkeerdelijk de boodschap kregen van het oplichtende bord dat aangaf dat ze veel te hard reden. 

De politie liet het bord buiten gebruik stellen. Maar maandag meldde een lezer dat er ook nog andere borden foutieve snelheden aangeven. Ook het bord op de Isschotweg lichtte namelijk op bij elke bestuurder die passeerde met de boodschap: u rijdt 188. "Ik ben speciaal nog teruggedraaid om er een foto van te nemen. Ik had het artikel over dat eerste bord gelezen, maar blijkbaar zijn het dus nog meer borden", vertelt de lezer. 

De borden zullen aan een technische controle onderworpen worden. Volgens de schepen ligt een softwareprobleem wellicht aan de oorzaak. 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio