Vlaamse miljoenen voor onteigeningen langs N10

Foto: RR

Vlaamse miljoenen voor onteigeningen langs N10

Print
Heist-op-den-Berg / Berlaar - In de planning van het Agentschap Wegen en Verkeer staat een project uit Heist-op-den-Berg en Berlaar-Heikant. “In de praktijk komt het er op neer dat voor de N10 de komende twee jaren een bedrag van 6,3 miljoen euro vrijgemaakt wordt voor het uitvoeren van de onteigeningen die noodzakelijk zijn om aan te kunnen vangen met de eigenlijke uitvoering van de heraanleg", zegt Patrick Cottenie van N-VA Heist.

“Onze regio heeft nood aan deze nieuwe investeringen in infrastructuur”, zegt Patrick Cottenie. “We willen het aantal verkeersdoden terugdringen en de economische ontwikkeling alle kansen geven door te investeren in goede wegen voor iedereen. De N-VA heeft altijd al gepleit voor het aanpakken van de heraanleg van de N10 met zijn levensgevaarlijk fietspad en we zijn dus blij dat er middelen worden vrijgemaakt.”

“Dit is belangrijk voor onze gemeente”, stelt N-VA fractievoorzitter Jan Moons tevreden vast. “Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken."

De onteigeningen zijn nodig omdat bij de heraanleg gescheiden fietspaden zullen worden aangelegd en die vragen meer ruimte in de breedte. Volgens schepen van Mobiliteit David Geerts (sp.a) zal de eigenlijke heraanleg op grondgebied Berlaar-Heikant ten vroegste in 2021 beginnen, Heist zou in 2023 volgen. (bepr)

Zie ook: Mama filmpt levensgevaarlijke tocht naar school.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio