© RR

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bergstraat vol putten krijgt laag asfalt na gerechtelijke procedure

De Bergstraat, de winkelstraat van Heist-op-den-Berg, krijgt dit voorjaar een nieuw wegdek, uitgevoerd in asfalt. De vele putten en weggezakte rijweg zal zo tot het verleden behoren. De gemeente kan de make-over betalen met het geld dat via een gerechtelijke procedure tegen de aannemer bekomen werd.

Bert Provoost

De voorbije jaren bleek dat het wegdek in klinkers veel sneller achteruitging dan zou mogen. Daarom werd via een gerechtelijke procedure de aannemer en het studiebureau aangesproken. Deze procedure, die behoorlijk wat tijd in beslag nam, zorgde ervoor dat slechts plaatselijke herstellingen mochten worden uitgevoerd. De rechter kende de gemeente een schadevergoeding toe van zo'n 250.000 euro. Het is dat bedrag dat nu opnieuw zal geherinvesteerd worden in de rijweg van de Bergstraat.

Tijdens de werkzaamheden zal de volledige rijweg worden vernieuwd. “Concreet betekent dit dat de klinkers van de rijweg worden weggenomen, de goten hersteld en een nieuwe weg zal worden aangelegd in gekleurde asfalt”, zo verklaart schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld).

"Dit gekleurde asfalt heeft een zachter en esthetischer uitzicht, passend bij de topwinkelstraat die de Bergstraat nog steeds is. De fietsers zullen zo ook een verhoogd rijcomfort ervaren”, zo vult schepen van Middenstand Nand Blauwens (Open Vld) aan.

Een definitieve oplossing is dit evenwel nog niet. "Het gaat om een herstelling, geen heraanleg. Maar de Bergstraat is te belangrijk om geen tussentijdse maatregelen te nemen, zo'n herstelling was echt nodig. Het ontwerpproces rond de herinrichting van de Bergstraat gaat gewoon verder in het kader van het masterplan. Daarvoor wordt een participatieproject verder uitgerold. Door deze herstelling wordt de tijdsdruk voor de totale herinrichting minder nijpend", aldus Feyaerts.

De werkzaamheden zouden enkel voor beperkte hinder zorgen. "Het wordt een herstelling in drie fasen van telkens een tiental dagen", geeft Feyaerts nog mee. Een precieze datum is er nog niet.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio