Budget 2018: fietspaden en vragen bij sportcentrum

Print
Nijlen - In de Nijlense gemeenteraad is het budget voor 2018 en de meerjarenplanning goedgekeurd. De meerderheid gaf er uitleg over de toekomstplannen.

Volgens schepen van Financiën Geert Verrelst (CD&V) kan de gemeente een gezond financieel plaatje voorleggen. “Enkele ontvangsten zoals de bijdrage uit het Gemeentefonds en de gevolgen van de taxshift vallen nadelig uit voor onze gemeente, maar desondanks slagen we erin om een financiële planning in evenwicht voor te stellen zonder de belastingen te moeten verhogen.”

“Wat mobiliteit betreft ligt de focus op het aanleggen van veilige fietspaden. Na de Berlaarsesteenweg volgen nu de Herenthoutse- en Broechemsesteenweg. Er komen ook drie noord–zuidverbindingen voor trage weggebruikers”, zegt fractieleider Karin Dillen (CD&V).  “Voor de Paddekotseheide en Centrale Weg zijn dit jaar veel inspanningen geleverd om het rioleringsproject voor te bereiden. We trachten de grondverwervingen zo snel mogelijk af te ronden zodat we in 2018 de plannen kunnen indienen in 2019 kunnen uitvoeren.”

Coalitiepartner Nijlen & U wijst er dan weer op dat de sportinfrastructuur veroudert. “Voor de sporthal en het zwembad in Nijlen laten we onderzoeken hoe lang dit gebouw nog behoorlijk kan functioneren en hoeveel onderhoudskosten daar aan verbonden zijn. De vraag is of een intergemeentelijke samenwerking voor een zwembad een oplossing kan zijn”, duidt fractieleider Wendy Van Dyck. De partij zegt ook heel blij te zijn met de talrijke duurzame maatregelen die gepland zijn, met de aankoop van elektrische wagens en het plaatsen van elektrische laadpalen voor wagens.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio