Oosterlinck geeft ontwerpers kans in winkel

Print

Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - Oosterlinck Living & Cooking in de Molenstraat in Heist-op-den-Berg heeft een wedstrijd georganiseerd voor Belgisch ontwerperstalent. Uit heel Vlaanderen dongen designers mee naar de overwinning. De winnaars zijn vanaf nu te koop in de winkel.

Bij de woonafdeling van ­Oosterlinck geven ze al langer plaats aan lokale designtalenten. “Dat is voor ons een manier om ons te onderscheiden. Als je enkel grote buitenlandse namen aanbiedt, ben je niet relevant genoeg. We zijn trots op ons Belgische talent en we willen altijd trendsettend zijn”, zegt zaakvoerder ­Thomas Minnebo.

“Nu zijn we op zoek gegaan naar beginnende en ondernemende talenten om in ons assortiment op te nemen. Meer dan twintig kandidaten hebben hun producten ingezonden. Daar hebben we drie winnaars uit gekozen. We hebben rekening gehouden met het esthetische element, maar ook met hoe ver de kandidaten stonden op commercieel vlak. Want daar schort het bij sommigen nog aan en daar kunnen ze vaak nog wel wat hulp gebruiken”, klinkt het.

Studio Mira uit Westerlo hoort bij de winnaars. “Hun postkaarten stralen van puurheid en soberheid, maar tegelijk van optimisme en dat sprak ons aan. We kozen ook voor House Raccoon uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Hun handgemaakte betonnen vaasjes in toffe natuurlijke kleuren zijn heel origineel. Voor elk verkocht vaasje laten ze trouwens een boom planten. Tot slot gaan we ook Vitski Design uit Vilvoorde verkopen, dat zijn minimalistische meubels”, somt Minnebo op.

“Een aantal van de ondernemers die niet gewonnen hebben, helpen we trouwens nog altijd voort door ze commercieel advies te geven. De winnaars hebben een plaatsje gekregen in ons wintermagazine, dat op 30.000 exemplaren verspreid is. Op die manier hebben we ze ook een platform gegeven om hun talenten te laten zien.”

 

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio