Beperking of niet: iedereen kan hier spelen

Print
Nijlen - Aan Sporthal De Putting in Kessel is een nieuwe speeltuin ingehuldigd die ook geschikt is voor kinderen met een beperking. Tussen de regenbuien door opende kinderburgemeester Lex Huisman de speeltuin voor een honderdtal enthousiaste kinderen.

Kinderburgemeester Lex, wiens ambtstermijn er volgende week opzit, was zeer tevreden met de nieuwe speeltuin. “Als kinderburgemeester wou ik vooral dat de straten veiliger werden en dat de kinderen meer kunnen spelen”, vertelt hij. “Dat is allemaal gelukt. Ook de andere aanwezige kinderen waren enthousiast. Ze stortten zich ondanks het slechte weer op de toestellen. De vier vriendinnetjes Romy, Irina, Lotte en Manou, allen tien jaar, waren met de Chiro afgezakt naar de speeltuin. “Het is leuk dat het ook voor kinderen met een beperking is”, vertelt Romy. “En het is ook niet alleen voor kleine kinderen, maar er zijn ook toestellen voor onze leeftijd. Het was wel nodig dat er hier wat bijkwam, want er stonden maar weinig toestellen.”

Jeugdambtenaar Gunther Melis verklaart de locatie van de speeltuin. “Voor kinderen met een beperking mocht het geen zandondergrond zijn zoals in het Hofke. Hier zijn er harde paden waar er met een rolstoel gereden kan worden. Belangrijk was ook dat er toiletten aanwezig waren en met de sporthal hiernaast is dat het geval. Ik vind het in elk geval geslaagd.”

Dat vond ook Rit Derkinderen, de contactpersoon van de Netwerkgroep. “Wij zijn ouders van kinderen met een beperking en wij willen voor hen zo veel mogelijk activiteiten organiseren. We promoten zo veel mogelijk de G-sport. Hier in de sporthal organiseren we allerlei activiteiten, zodat het goed is dat deze speeltuin vlakbij de sporthal ligt. Ik denk wel dat deze speeltuin een succes gaat worden.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio