Politiezone slachtoffer van zes inbraken in één nacht

Print
Politiezone slachtoffer van zes inbraken in één nacht

Foto: RR

Berlaar / Nijlen - In de politiezone Berlaar-Nijlen zijn in de nacht van maandag op dinsdag zes inbraken opgetekend. Eén daarvan gebeurde zelfs in een school.

Inbrekers kwamen langs in de burelen van de Vrije Basisschool in de Pastorijstraat in Berlaar. “Toen we op school aankwamen, stonden twee ramen open van de burelen. Inbrekers hadden die geforceerd. Ze hebben mijn laptop en die van mijn collega meegenomen en hebben ook een kleine som geld meegenomen. We hebben gelukkig nooit veel geld in de school aanwezig. De buit was dus al bij al beperkt. De bestanden die op mijn laptop stonden, staan ook allemaal in de cloud opgeslagen, dus ze zijn niet verloren”, aldus directeur Tom Claes. 

De politie kwam ’s ochtends vaststellingen doen en dat werd uiteraard opgemerkt door de leerlingen. “Voor de rest hebben zij geen hinder ondervonden, de klaslokalen zijn niet betreden en er is geen vandalisme gepleegd”, klinkt het. 

Het waren niet de enige feiten in de politiezone van die nacht, bevestigt zonechef Jan Van Asch. “In de Ballaerweg in Berlaar is ook ingebroken in een lokaaltje van Kind & Gezin. In Nijlen waren er dan nog vier woninginbraken. Onze mensen analyseren of er een patroon in de feiten zit en zoals steeds zullen ze de komende dagen extra waakzaam zijn in de getroffen zones”, aldus Van Asch. 

Maandagochtend werden ze in basisschool De Ceder in Kessel-Station ook al opgeschrikt. Er waren stenen door ruiten gegooid. “Maar van een diefstal was daar geen sprake. De feiten in scholen hebben dus wellicht niets met mekaar te maken”, klinkt het tot slot bij de politie.

 

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio