© AV

Fans van vinyl en cd zakken af naar Heist

Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg zal op woensdag 1 november weer dé verzamelplaats bij uitstek zijn voor de liefhebbers van platen en cd’s.

Bert Provoost

Dan wordt er namelijk de internationale platen- en cd-beurs georganiseerd. “Het is overduidelijk dat het muzieklandschap continu verandert: streaming haalt hogere verkoopcijfers dan de cd. En de belangstelling voor vinyl blijft in stijgende lijn gaan, niet in het minst door het groeiend aantal jongeren dat zich tot deze vorm heeft bekeerd. Raar is dat niet: het is voor een muziekliefhebber veel aangenamer om een fysiek object in handen te hebben, te beluisteren en te koesteren, dan alleen maar gebruiker te zijn van een geluidsfragment dat zich ergens in een ondefinieerbare cloud bevindt. Daar spelen wij op in”, zegt Guido Van Woensel van Heist Record Fair.

Op de beurs worden verzamelobjecten, zowel op vinyl als op cd, naslagwerken, memorabilia, diverse benodigdheden zoals hoezen, verpakkingen en dergelijke verkocht. “We zijn de oudste beurs van het land en blijven prat gaat op de kwaliteit van onze standhouders.”De beurs is open van 10 tot 17u, de inkomprijs bedraagt 4 euro.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio