Marcel Van Hoof wil weer lijst indienen

Marcel Van Hoof (midden) is actief binnen de supporterswereld van het veldrijden. Foto: RR

Marcel Van Hoof wil weer lijst indienen

Print
Heist-op-den-Berg - Heistenaar Marcel Van Hoof wil volgend jaar weer deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt hij in de aanloop van een debat dat vrijdag gepland is.

“Ik voel dat het nodig is dat we ons weer engageren om een stem te geven aan een groep die anders vergeten wordt. Daarom wil ik deelnemen aan de verkiezingen van volgend jaar”, zegt de 62-jarige ‘Celle’ Van Hoof. 

Vijf jaar geleden was hij ook de man achter de partij Groot-Heist Anders. Hij strikte toen als lijsttrekker Ivo Pauwels, alias Nonkel Jef, de bekende acteur die in deelgemeente Booischot woont. In totaal kwamen toen 35 mensen op de lijst te staan. Zij verzamelden 927 stemmen, goed voor 3,2 procent. Daarmee kwam de lijst enkele honderden stemmen tekort om een zetel in de gemeenteraad te veroveren. Ook in 2006 kwam G-HA op, maar slaagde het er ook niet in om een zetel te veroveren. 

Van Hoof zegt dat de voorbereidingen lopen voor een nieuwe deelname in 2018. “Al zijn we nog wel aan het uitzoeken op welke manier we dat precies willen doen”, klinkt het. 

Vrijdagavond organiseert Van Hoof wel al een debat in zaal De Oude Zwaan in de Bergstraat. Daarin wil hij naar de mening van de Heistenaars luisteren over verschillende thema’s, zoals het beleid in het centrum. Het debat start om 19.30u. “Iedereen is welkom, ook alle Heistse politieke partijen om mee te discussiëren”, klinkt het. 

Zijn horecazaak De Oude Zwaan in de Bergstraat was jaren een supporterscafé voor Niels Albert. De laatste jaren wordt er duchtig gesupporterd voor Wout Van Aert.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio