Kritiek op gemeentelijke hulp bij Bal van de Burgemeester

Print

Het Bal van de Burgemeester lokt elk jaar veel volk. Er wordt zo'n 15.00 euro per editie winst gemaakt. Foto: ITSYV

Heist-op-den-Berg - In de gemeenteraad heeft raadslid Jan Baestaens (ETA) kritiek gegeven op de hulp die de gemeente geeft aan het onlangs georganiseerde Bal van de Burgemeester. Die zou volgens hem te ver gaan.

“De technische dienst heeft er 215 werkuren in moeten investeren. En in de gemeentekrant werd de laatste pagina volledig ingenomen door reclame voor het bal. Een beetje meer transparantie zou welkom zijn. We vragen ons af of dit deontologisch aanvaardbaar is en of de burgemeester dit een gewone gang van zaken vindt voor een louter privé-initiatief”, stelt het ETA-raadslid.

Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) zegt dat er geen zaken gebeuren die buiten proportie zijn. “Zo’n bal straalt natuurlijk af op de persoon van de burgemeester. Maar een privé-initiatief is het ook niet helemaal. De opbrengsten gaan naar jeugdverenigingen die aan het bouwen zijn, G-initiatieven, Ziekenzorgafdelingen en de Heistse scholen. Voor hen verzamelen we zo’n 15.000 euro per jaar, ofwel zo’n 90.000 euro per legislatuur van zes jaar. In vergelijking: de waarde van die bladzijde in de gemeentekrant is 231,90 euro. Dat lijkt me dus niet onverantwoord.” 

“Met die goede doelen in het achterhoofd wil het comité achter het bal natuurlijk zo veel mogelijk winst maken. Maar het is niet zo dat we daarom de technische dienst opeisen om al het werk te doen. We zijn geen onnozelaars, maar kinderen van onze tijd. We hebben een samenwerking met het gemeentelijk personeelsfeest kunnen afspreken, zodat we op kosten kunnen besparen. De technische dienst heeft bovendien geen uur werk meer moeten leveren dan het vroeger al deed voor het personeelsfeest. En ook het personeelsfeest heeft zo'n 3500 euro kosten kunnen besparen door samen te werken”, aldus de burgemeester.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio