Schop in de grond voor nieuw centrum

Foto: JDW

Schop in de grond voor nieuw centrum

Print
Heist-op-den-Berg - Nog deze zomer zal de langverwachte herinrichting van Wiekevorst-centrum starten. De werken aan de nutsleiding staan voor augustus ingepland.

De rioleringswerken en de herinrichting van het dorpscentrum gebeuren in Wiekevorst-dorp, de Louis Van Bauwelstraat en de Morkhovenseweg. “Het gaat om de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel waarbij regenwater en afvalwater gescheiden zullen worden. Verschillende nutsmaatschappijen maken van de gelegenheid gebruik om een aantal aanpassingen aan hun leidingen te doen”, legt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld) uit. 

“Na de aanleg van de nutsleidingen en de riolering wordt de wegenis vernieuwd. De betonnen rijweg wordt vervangen door een zwarte asfaltverharding. In de zone rondom de kerk tot iets voorbij het kerkhof in de Valleistraat zal gebruik gemaakt worden van klinkers en gezaagde gebrande kasseien zoals die in Itegem gebruikt zijn. Ook de fietspaden worden vernieuwd vanaf de grens met Morkhoven tot iets voorbij de bebouwde kom richting Heist-op-den-Berg. In totaal wordt 2.205m fietspad, 15.371m² wegenis en 4.320m riolering vernieuwd”, klinkt het. 

De werkzaamheden aan de nutsleidingen zullen starten in augustus, het project zou afgerond moeten zijn in het voorjaar van 2019. Ook in de Wiekevorstse Goorweg worden rioleringswerken uitgevoerd vanaf eind 2017 en zullen een jaar in beslag nemen. Beide projecten samen zijn bijna 5,5 miljoen euro waard. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio