© Bert Provoost

Eerste toekomstwandeling start donderdag in Nijlen

In Nijlen zal donderdagavond een toekomstwandeling worden georganiseerd. Iedereen mag mee komen ontdekken.

Bert Provoost

De gemeente werkt aan een Beeldkwaliteitsplan voor de vier dorpskernen. Tijdens de jaarmarkt konden de inwoners daar al het een en het ander over ontdekken in het Huis van de Toekomst. Dit is de woning op het Kerkplein die de gemeente onlangs aankocht en die in de toekomst een belangrijke verbinding kan worden tussen het Kerkplein en het August Hermansplein.

Nu wordt dat alles concreter gemaakt door middel van een wandelin. "We trekken samen door de dorpkernen om zo in te gaan op een aantal cruciale vragen over de toekomst van onze dorpen en hoe we er in kunnen of zullen leven in de toekomst. Het wordt een reeks inspirerende toekomstwandelingen waarbij de ontwerpers van Plusoffice Architects meer uitleg geven. Ze geven achtergrond bij het doel van het beeldkwaliteitsplan en samen gaan we op zoek naar de knelpunten en bespreken we de verschillende mogelijkheden voor de toekomst", aldus het gemeentebestuur.

Op donderdag 27 april start de reeks toekomstwandelingen in het centrum van Nijlen. Afspraak aan het Huis van de Toekomst, Kerkplein nummer 13, om 19 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig, maar de gidsen vragen wel om zeker op tijd te zijn. De andere dorpskernen komen later in de loop van mei aan bod.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio