Gemeente laat bouw gymhal aan sportsite Rooienberg onderzoeken

Print

Foto: Joren De Weerdt

Duffel - De vertegenwoordigers van het buurtcomité dat zich verzet tegen de komst van een nieuwe gymhal aan de Norbertijnerlei hebben vandaag, maandag, voor de gemeenteraad gevraagd om af te zien van de plannen. De gemeente steekt nu een hand uit door ook sportcentrum Rooienberg grondig te laten onderzoeken als mogelijke locatie.

“We hebben alle begrip voor de nood van OGK, maar de nieuwe locatie moet op een goede locatie komen, zodat het plaatje voor elke inwoner van Duffel klopt. Probeer iets te doen dat op lange termijn iedereen tevreden stelt, in plaats van op korte termijn iets te vernielen dat onherstelbaar is. We hebben ook nood aan eerlijke transparante informatie, want die ontbrak tot hiertoe”, pleitten An Vertommen en Filip Van Roey van het comité. 

Schepen van Sport Sofie Joosen (N-VA) reageerde door toe te geven dat het belangrijk is om te waken over de draagkracht van de eerder genomen beslissing. “De draagkracht voor de gekozen locatie is gecontesteerd, zo blijkt uit de reacties van de afgelopen maanden. Daarom hebben we beslist om een bijkomende opdracht te geven aan Igemo om een alternatieve locatie aan sportcomplex Rooienberg te onderzoeken. We zullen ons daarop baseren om af te wegen of een eventuele meerkost te verantwoorden is. De hertjes die er nu lopen zullen er trouwens sowieso kunnen blijven, welke beslissing we ook nemen”, benadrukt Joosen. 

Het actiecomité heeft dus weer een basis om op verder te bouwen. “We zijn tevreden met deze uitgestoken hand. Het heeft op dit moment dus geen zin meer om handtekeningen te ronselen om een volksraadpleging af te dwingen. We bekijken het stap per stap en wachten nu eerst het resultaat van het onderzoek af en wat de beslissing van het gemeentebestuur daarna zal zijn. Daarna zien we weer verder”, aldus An Vertommen van het buurtcomité. 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio