Het is half maart, maar 'baie voorspoedige 2017' klinkt vanuit Bergrivier

Print
Heist-op-den-Berg - De stedenband tussen Heist-op-den-Berg en het Zuid-Afrikaanse Bergrivier is bekrachtigd door de gemeenteraad. Een ideaal moment om het enthousiasme te delen via een zelfgemaakt filmpje in het Afrikaans, zo vonden de Zuid-Afrikanen. Ze maken onder andere een late maar daarom niet minder welgemeende 'baie voorspoedige 2017' over.

Het filmpje werd tijdens de gemeenteraadszitting van dinsdagavond getoond op groot scherm. Er wordt Heist-op-den-Berg ook nog 'grote hoogtepunten' gewenst in het nieuwe jaar. Een beetje laat zo half maart, zou je denken. Uit de gegevens van het filmpje blijkt wel dat het al is opgenomen op 17 januari. Het werd dus gewoon twee maanden na opname pas getoond ter gelegenheid van de goedkeuring van de stedenband door de gemeenteraad. 

"De samenwerking moet een gelijkwaardige samenwerking worden, Heist wil onder andere kennis over jeugdwerk doorgeven, terwijl Bergrivier ervaring kan delen over verregaande burgerparticipatie", zegt schepen van Noord-Zuidbeleid Kelly Van Tendeloo (sp.a). 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio