Mondmaskers symboliseren angst voor KMO’s nabij woningen

Print
Heist-op-den-Berg - Bewoners van de Langveldstraat in Heist-op-den-Berg hebben dinsdag een opvallende protestactie gehouden met mondmaskers. Dat deden ze voor het begin van de gemeenteraad, waar de plannen voor een bedrijvenzone werden besproken. De adviesraad heeft de plannen onlangs negatief beoordeeld.

“Nee tegen uitbreiding industrie, verdwijnen groen, betonnering en wateroverlast. Genoeg is genoeg.” Met die heldere boodschap kwamen de bewoners dinsdagavond naar buiten. De inplanting van een bedrijvenzone zorgt in de Langveldstraat en een deel van de Lostraat nog altijd voor kopzorgen. De omvorming van de vijf hectare landbouwzone in het noordoosten van de Langveldstraat in industriezone staat gepland in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan. 

Het actiecomité Leefbaar Langveld heeft meer dan tweehonderd handtekeningen verzameld van buurtbewoners die tegen de plannen zijn. Een veertiental buren heeft daarnaast samen met de hulp van een advocaat een bezwaarschrift opgesteld. Nog enkele andere buren hebben dat op eigen houtje gedaan. 

De gemeenteraadscommissie Ruimtelijke Ordening heeft pas een negatief advies uitgebracht over de plannen. De adviezen worden nu overgemaakt aan de provincie, die ze dan kan onderzoeken na het openbaar onderzoek. 

Lees meer in de woensdagkrant

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio