© Joren De Weerdt

Petitie tegen extra fitnesszaak aan overkant van de straat

De zaakvoerders van de Heistse Gym hebben een petitie opgestart tegen de plannen van Sportoase om in het nieuwe gemeentelijke zwembad ook een fitnesszaak uit te baten. Op die manier hopen ze de plannen alsnog tegen te houden.

Bert Provoost

Toen vorige week de plannen werden bekendgemaakt voor het nieuwe zwembad in de Lostraat, vielen ze bij de Heistse Gym bijna van hun stoel. Als overburen van het toekomstige landschapspark Hof Van Riemen, waar naast de huidige sporthal en het voetbalstadion binnenkort ook een zwemcomplex gebouwd zal worden, kwamen ze te weten dat de privé-partner van de gemeente ook een fitnesszaak in het nieuwe zwemcomplex wilde openen.

“We hebben enorm veel steun gekregen van klanten, kennissen en zelfs wildvreemden. Ze vinden het niet kunnen dat de gemeente ons nu concurrentie gaat aandoen aan de overkant van de straat. Om al die reacties in een officieel document te gieten, zijn we nu met een online petitie gestart. Op die manier kunnen we laten zien dat ons verzet tegen de plannen door heel veel mensen gedragen wordt”, zegt medezaakvoerder Joost Goyvaerts.

In de officiële tekst van de petitie wordt de aanklacht nog wat breder geformuleerd. “In het algemeen vragen we dat een gemeente geen initiatieven neemt die zware concurrentie betekenen voor lokale handelaars. Lokale handelaars vormen de ruggengraat van een economie op mensenmaat binnen een gemeente. Grote ketens dringen hun formule op en bieden weinig meerwaarde op het vlak van dialoog tussen lokale consumenten en handelaars”, klinkt het.

www.petitie.beMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio