De Backer Haarden wil met nieuwbouw grootste van het land worden

Print

Dave Wagemans. Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - Bij De Backer Haarden starten ze binnenkort met de realisatie van het grootste project uit de bedrijfsgeschiedenis. De firma gooit de huidige gebouwen plat en trekt op dezelfde plaats een moderne nieuwbouw op. De showroom wordt bijna drie keer zo groot.

De huidige showroom is 180 vierkante meter groot en dat is niet meer voldoende. “De nieuwe toonzaal wordt 480 vierkante meter groot. Dat zal ons de gelegenheid geven om nog meer te laten zien aan de mensen. We willen er bovendien een belevingsruimte van maken, waar mensen in een gezellige omgeving hun keuze kunnen maken. Als je een haard koopt, koop je eigenlijk een stukje gezelligheid, dus de juiste sfeer is heel belangrijk. We willen zelfs werken met geuren om die huiselijke sfeer te benadrukken”, zegt zaakvoerder Dave Wagemans (43). 

Zijn bedrijf is de laatste jaren enorm gegroeid. De omzet steeg de afgelopen tien jaar van 700.000 tot 3,3 miljoen euro, ofwel bijna een vervijfvoudiging. “De komende vijf jaar willen we verder doorgroeien en onze omzet nog eens verdubbelen. Als dat lukt, dan zijn we de grootste haardenverkoper van het land.”

Na Nieuwjaar zullen die magazijnen eerst afgebroken worden. In maart zal ook de toonzaal zelf tegen de vlakte gaan. “In tussentijd zullen we een pop-upwinkel openen op het terrein. Begin 2018 hopen we de nieuwe toonzaal te kunnen openen.”

De man staat alleszins voor een heel zwaar en belangrijk jaar. “Ze vragen mij wel eens waarom ik deze grote stap wil zetten, terwijl het eigenlijk allemaal wel best vlot loopt vandaag. Ik denk dat ondernemen met passie te maken heeft. Het is mijn roeping om het levenswerk van mijn vader verder te zetten. En dat wil ik zo goed mogelijk doen.”

Lees meer in de zaterdagkrant

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio