Burgemeester maakt toekomstplannen bij opening woonzorgcentrum

Print

Foto: Joren De Weerdt

Berlaar - In de Sollevelden in Berlaar is het nieuwe woonzorgcentrum Kloosterhof officieel geopend. In het project van de Zusters van Berlaar is plaats voor 91 bewoners. In de verre toekomst wordt de burgemeester misschien ook wel één van hen.

De bewoners zijn in september al verhuisd naar de 67 kamers of de 24 assistentiewoningen. Maar de officiële opening gebeurde nu pas. Burgemeester Walter Horemans (CD&V) toonde zich heel enthousiast over het project in zijn speech. “Onze gemeente mag haar twee pollekes kussen. Berlaar is geen rijke gemeente. Voor ons zou het bouwen en organiseren van een woonzorgcentrum een niet eenvoudig te klaren klus zijn. We zijn dan ook heel dankbaar dat de Zusters van Berlaar dit pareltje hebben verwezenlijkt.”

“De locatie is ook goed gekozen. Het gebouw ligt midden in het groen, met zicht op de koeien van boer Sooi van Winkel. Daar wil ik ook oud worden. Ik heb dan ook al heel lang op voorhand een kruisje gezet toen ik de plannen zag om aan te geven welke serviceflat ik zag zitten. Die met zicht op de Kijfbossen zijn uniek, het lijkt wel het aards paradijs van Berlaar”, zei de 55-jarige burgemeester nog. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio