Tijdelijke herstelling wordt niet overal even goed ontvangen

Print
Nijlen - Al tientallen jaren wachten de bewoners van de Centrale Weg en omgeving op een grondige heraanleg, maar door problemen met de onteigeningen wil het dossier maar niet vlotten. De tijdelijke herstelling wordt niet overal goed ontvangen.

“Wij willen geen tijdelijke herstelling, wij willen een nieuwe baan voor onze deur die die naar waardig is. De vele putten maken de weg quasi onberijdbaar”, reageren enkele buren. 

“Bedankt voor het sussen van onze ontevredenheid. Maar het probleem is niet opgelost. Per fiets, laat staan een elektrische fiets, is de toestand gewoon ronduit onveilig. Gelukkig hebben wijzelf , naast een Mini waar de volledige onderkant van stukgereden is, een jeep”, klinkt het in de buurt. 

De gemeente heeft al officieel gereageerd via sociale media. “Een aantal mensen uit de Centrale Weg hebben hun bedenkingen geuit over de tijdelijke herstellingen die werden uitgevoerd. Het gaat hier, in afwachting van de volledige vernieuwing van de riolering en het wegdek, enkel om het tijdelijk repareren of oplappen van het wegdek. Een tijdelijke oplossing werd overigens door meerdere buurtbewoners gevraagd. Voor deze tijdelijke herstelling werd met gietasfalt gewerkt, zoals dat vaak gebeurt. Dit ziet er mogelijk niet zo fraai uit, maar het lost het probleem wel tijdelijk op”, klinkt het. 

“De gemeente blijft intussen werken aan een manier om de Centrale Weg, Paddekotseheide en Dennenlaan te vernieuwen. We willen zo snel mogelijk starten. Dat we nu een tijdelijke herstelling doen, wil geenszins zeggen dat we het op de lange baan schuiven”, benadrukt de gemeente.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio