© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 3

Wat als… je een nepboom bouwt met 70 echte kerstbomen?

Bij café The Sting in Kessel (Nijlen) hebben ze de voorbije dagen een gigantische kerstboom gebouwd van 7,5 meter hoog. Het gevaarte is opgebouwd volgens hetzelfde principe als een nepkerstboom. Maar in plaats van gewone takjes op de stam te klikken, gebruikte de cafébaas volledige échte kerstbomen. Het resultaat is bijzonder.

Bert Provoost

Wat als… je een nepboom bouwt met echte kerstbomen? Het zou zomaar een vraag kunnen zijn voor een bekend humoristisch programma. Maar in Kessel hebben ze het echt geprobeerd. “We wilden een blikvanger voor Kerstmis voor de deur van ons café zetten. We hebben ons gebaseerd op een plastic nepkerstboom. Daar moet je ook losse takken op de stam vastklikken. Alleen hebben wij met volledige echte kerstbomen van 180 centimeter groot gewerkt in plaats van met kleine plastic takjes”, vertelt cafébaas Dave Willems.

Het resultaat oogt indrukwekkend. “De boom is 7,5 meter hoog. In totaal hebben we zeventig kerstbomen gebruikt. Op de stalen stam zijn ijzeren hoekprofielen bevestigd, waarin we de bomen hebben vastgemaakt. De hele constructie weegt ongeveer 1300 kilogram. We hebben het gevaarte op twee ski’s gezet, die vastzitten op een houten ondervloer. Alles is ook stevig verankerd in de gevel. De opbouw heeft vier dagen geduurd.”

De boom werd versierd met een gezichtje, gemaakt van isomo bollen. De armen zijn van afvoeren van een droogkast gemaakt. “En de vrouwen in het café heb ik aan het stikken gezet voor handschoenen en kerstmutsen. We zijn creatief geweest om de kosten te drukken. De kerstbomen zelf heb ik gesponsord gekregen.”

"Als ze me vragen waarom ik niet gewoon een heel grote kerstboom heb besteld, is het antwoord simpel. Dan had ik nooit dezelfde voldoening gehad. Ik ben er heel fier op. Al vraag ik me wel geregeld af waarom ik het mezelf zo moeilijk maak. Misschien moet ik volgend jaar gewoon de kleinste kerstboom ter wereld voor het café zetten? Dat lijkt me minder zwaar”, lacht Willems.

Lees meer in de vrijdagkrant

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio