© Dirk Vertommen

Gemeente opent fitnesszaak aan overkant van Heistse Gym

Als de plannen van Sportoase werkelijkheid worden, krijgt de Heistse Gym er op een steenworp afstand een te duchten concurrent bij. In het nieuwe gemeentelijke zwembad aan de overkant van de straat is namelijk ook een fitnesszaak gepland, zo is deze week gebleken uit de plannen. De zaakvoerder reageert vol ongeloof.

Bert Provoost

In het ontwerp van de private partner Sportoase staat vandaag ook een fitnesscentrum getekend op de eerste verdieping van het zwembad, met zicht op de verschillende baden. “Er zijn hier in Heist al drie fitnesszaken. Op een moment dat de markt al verzadigd is, is het niet het moment om als gemeente nog eens een fitnesscentrum te openen en dat dan nog bijna letterlijk over onze deur. Ik hoor er vandaag voor het eerst over en ik kan het bijna niet geloven”, zegt Francis.

“We zijn hier al sinds 1990 bezig en zijn nog altijd in de weer om onze zaak uit te bouwen en te vernieuwen. Binnen twee weken leveren ze hier een heel nieuw park cardiotoestellen, wat een bijzonder grote investering is. Dan is dit heel zuur nieuws. Maar we hebben het met het oog op de lange termijn gedaan. Onze zoon Joost is sinds twee jaar mee in de zaak gestapt om de toekomst van het familiebedrijf te garanderen. Ik hoop dat dit ons niet de das omdoet en dat we moeten sluiten door een absurde beslissing van de gemeente. Ik hoop dat ze dit nog kunnen tegenhouden”, kllinkt het.

Schepen van Sport Nand Blauwens (Open Vld) zegt alvast de ongerustheid te begrijpen. “We willen natuurlijk geen eigen ondernemers pijn doen. Het voorstel om een fitness in het zwembad onder te brengen komt van Sportoase. Naast een aantal verplichte zaken die het zwembad moest bevatten, hadden de bieders ook de vrijheid om zelf extra functies toe te voegen. In het bestek stond dat er daar geen beperkingen op waren. We kunnen Sportoase dus niet verbieden om een fitness te openen, maar we kunnen ze natuurlijk wel vragen om de intentie nog eens te heroverwegen.”

Lees meer in de donderdagkrantMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio