© Joren De Weerdt

Gezondheidsconsulentes bieden inspiratie voor gezond koken

Liesbeth Leysen (44) uit Itegem en Myriam Van Dyck (52) uit Berlaar leerden mekaar kennen bij hun opleiding als voedingsconsulente. Hun gezonde gerechtjes die daaruit voortkwamen werden zo gesmaakt, dat ze die nu gebundeld hebben in het kookboek Healthy & Tasty.

“Mijn man is zaakvoerder bij Domo Elektro. In hun showroom hebben we al heel wat workshops georganiseerd. Telkens kregen we heel veel positieve feedback en zeiden de mensen dat we onze ideetjes moesten bundelen. Daarom hebben we beslist om een boek te maken waarin we mensen helpen om hun gezonde voornemens in praktijk te brengen door gezonde alternatieven te bieden voor slechte gewoontes”, leggen Liesbeth en Myriam uit.

Naast de 94 recepten zelf staat er ook een uitgebreid theoretisch gedeelte in het boek met 106 interessante voedingsweetjes. “Veel mensen denken dat ze gezond eten, hoewel dat helemaal niet het geval is. Zo zijn er nog veel misverstanden over vetten. Veel mensen denken dat ze gevaarlijk en absoluut te mijden zijn, terwijl ons lichaam ze echt nodig heeft. Verzadigde vetten zijn ook niet per definitie slecht. Zo gebruiken we in onze recepten vaak kokosolie, dat weliswaar verzadigd is maar ook veel gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft.”

De recepten zelf werden door het duo bedacht. “Het zijn er uiteindelijk 94 geworden. We hebben ze voor dit boek allemaal nog eens gemaakt, ze dan naar Turnhout gebracht om af te werken en te laten fotograferen. Dat was een hele klus, maar de fotograaf zag ons altijd heel graag komen met dozen vol eten. Er is niets van verloren gegaan”, lachen de twee.

Lees meer in de zaterdagkrant

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio