Verkeerslichten vertonen kuren

Foto: Joren De Weerdt

Verkeerslichten vertonen kuren

Print
Nijlen - De verkeerslichten in Kessel-Station, ter hoogte van de Torenvenstraat en de Stationssteenweg, moeten hersteld worden. Al meer dan een week zijn er problemen en werken ze vaak niet.

Buurtbewoners wijzen op de gevaarlijke situaties die dat meebrengt. “Ik heb hier al vreemde manoeuvres zien gebeuren. Het is hier al een druk kruispunt, maar als er geen verkeerslichten zijn, dan wordt het helemaal een soep”, klinkt het bij directe buren. 

Schepen van Mobiliteit Paul Laurijssen (CD&V) zegt dat het probleem op woensdag 16 november voor het eerst is opgedoken. “Toen zijn de verkeerslichten voor het eerst uitgevallen. Er is toen een tijdelijke herstelling gebeurd, maar de verkeerslichten zijn daarna nog meermaals langdurig uitgevallen”, klinkt het. 

“Donderdagavond gebeurde weer een voorlopige herstelling. Daarna functioneerde alles voorlopig weer. Een gespecialiseerde externe firma zal de installatie nu zo snel mogelijk definitief herstellen. Er zou een probleem zijn met de stuurkast en die moet nu vervangen worden. Maar het duurt even vooraleer het juiste wisselstuk ter plaatse is”, aldus de schepen. 

Het uitvallen van de signalisatie was hinderlijk, maar leverde volgens de schepen geen grote problemen op. “Automobilisten moeten dan de verkeersborden volgen als ze het kruispunt oversteken. Dat is gebeurd. Er zijn geen meldingen van ongevallen en dergelijke geweest. We hopen nu dat de definitieve herstelling zo snel mogelijk kan gebeuren.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio