© AV

Jeugdhuis wil relatie met buurt herstellen

De kernleden van jeugdhuis Kroenkel in Nijlen willen alles doen om de lawaaioverlast ter vermijden en de relatie met de buurt te herstellen. Dat laten ze weten naar aanleiding van de commotie van de laatste dagen.

Bert Provoost

Vorig weekend kwam de politie nog langs in het jeugdhuis. En in de gemeenteraad van deze week werd de nachtelijke overlast ook aangekaart. Verschillende buren blijken de slaap niet te kunnen vatten. “We zijn een jaar geleden met een nieuwe kerngroep gestart. Sindsdien zitten de bezoekersaantallen in de lift. We weten dat er soms een probleem van lawaai is geweest. Maar we willen ons uiterste best doen om dat weg te werken”, reageert Jonas Dieltjens (23), die voorzitter is van de Raad van Bestuur.

“We willen een luisterend oor voor de buurt zijn en de band herstellen. Zo willen we extra communiceren en bijvoorbeeld een telefoonnummer doorgeven waarop ze eventuele overlast kunnen melden, zodat we meteen het nodige kunnen doen. Ik wil wel opmerken dat we nooit boven de toegelaten geluidsgrens komen. Ook de opmerking dat we de muziek telkens harder draaien als de politie weg is, is niet correct. In praktijk is de politie nog maar één keer langsgeweest en dat was afgelopen weekend.”

De kernleden wijzen net als eerder de bevoegde schepen naar het probleem met de verwarming. “Door de oplopende temperaturen zetten bezoekers ramen open. We hebben al ontelbare keren de ramen weer dichtgedaan en houden het zo goed mogelijk in het oog, maar het is bijna onbegonnen werk. Als er veel volk is, is het soms niet uit te houden van de hitte. Binnen enkele jaren zou er een renovatie kunnen gebeuren met betere beglazing en een nieuwe ketel, maar we hopen dat er al sneller ook een oplossing gevonden kan worden. Dat kan bijvoorbeeld door de thermostaat zo aan te passen dat we de warmte in ons jeugdhuis apart kunnen regelen van de andere zones in het gebouw. De technische dienst van de gemeente zal daar voor langskomen, is ons gezegd. Als de warmte weg is, zal de lawaaioverlast ook snel verdwenen zijn”, aldus Dieltjens.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio