© Bert Provoost

© Bert Provoost

© Joris Herregods

1/3

Onbekende schrapt berg van Heistse verkeersborden

Wie heeft het op de Heistse berg gemunt? Dat vragen de inwoners van deelgemeente Itegem zich af nadat een onbekende de woorden ‘op-den-Berg’ van enkele verkeersborden heeft afgeplakt.

Verschillende wegwijzers of grensaanduidingen in Itegem zijn bewerkt met zwarte plakband, onder andere in de Heibergstraat en de Langendijk. De verwijzingen naar Heist-op-den-Berg zijn op verschillende plaatsen ingekort tot ‘Heist’, de letters van ‘op-den-Berg’ zijn weggemoffeld.

Buurtbewoners vragen zich af wie daarachter zit. “Waarschijnlijk is er iemand geen fan van de berg? Misschien is er iemand boos? Of er zijn jongeren die zich al vervelen tijdens de vakantie”, schatten omwonenden in.

Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) zegt ook kop noch staart te krijgen aan de motivatie van de daders. “Is dit gewoon een flauwe grappenmaker of iemand die een signaal wil geven? Ik heb er geen idee van. De Heistse berg kan voor sommigen symbool staan voor het beslissingscentrum van de gemeente, waar alles geregeld wordt. Dat stak in het verleden al eens de ogen uit. Maar het is vreemd om daar net nu kritiek op te geven, op het moment dat er miljoenen worden geïnvesteerd in de historische heraanleg van het centrum van Itegem, waardoor de deelgemeente totaal opgewaardeerd wordt. Vriend en vijand zijn het er over eens dat dit een gigantische verbetering zal zijn. We hebben dus zeker genoeg aandacht voor Itegem.”

De plakband is intussen al deels verwijderd.

Hebt u meer info? Contacteer bert.provoost@gva.be.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio