Vrouw in rolstoel wordt in hoekje gedreven en bestolen

Slachtoffer Krisje Peeters. Foto: RR

Vrouw in rolstoel wordt in hoekje gedreven en bestolen

Print
Mechelen - Een dame in een rolstoel is vrijdag bestolen terwijl ze aan het winkelen was op de Bruul in Mechelen. De daders dreven haar eerst buiten het zicht van de camera’s.

“Ik was in de nieuwe winkel op de Bruul van Flying Tiger aan het rondkijken. Het is een winkel met verschillende gangen. Plots was het druk, er stonden drie vrouwen rond mij. Ik werd zonder dat ik het meteen doorhad in een hoekje gedrongen. Plots voelde ik dat mijn rolstoel zelfs een beetje verder werd geduwd”, zegt Krisje Peeters. 

“Toen ik me omdraaide, zag ik dat een vrouw gebukt achter mij stond. Ze richtte zich op en ging weg. Ik dacht dat ze iets laten vallen had. De andere personen rond mij lieten me op dat moment dan ook door. Ik heb daarna nog kort met iemand gepraat en ben dan naar de kassa gegaan om te betalen. Toen merkte ik dat mijn portefeuille uit mijn tas gestolen was. Die hing achteraan mijn rolstoel. De dievegges hebben de rits dus opengemaakt, hoewel mijn tas nog onder een andere zak hing. Ik had toevallig vrij veel cash bij."

Blijkbaar werkten de camera’s in de winkel die dag niet omdat er een update bezig was aan het systeem. In het hoekje waarin ze Krisje gedwongen hebben, was er trouwens sowieso geen bereik van de camera’s. Bij de politie kon de vrouw al minstens één dader formeel herkennen. De politie spoort de bende op.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio