Lingeriezaak zamelt weer bh's in

Onder meer zangeres Noa Neal kwam een bh afgeven aan zaakvoerster Ria. Foto: Joren De Weerdt

Lingeriezaak zamelt weer bh's in

Print
Nijlen - In de Kesselse lingeriezaak Ria is de campagne afgetrapt voor een nieuwe grote bh-inzamelactie die er mee moet voor zorgen dat vrouwen in armoede toch een geschikt model kunnen kopen.

Bij Lingerie Ria zamelen ze al enkele jaren bh’s in voor het goede doel. “Ik ben door Oxfam-Solidariteit gecontacteerd met de vraag om dit jaar opnieuw een inzamelactie te doen voor het goede doel. De opbrengst van dit project was vorig jaar zo’n 25.000 euro”, zegt zaakvoerster Ria Florus. 

“Oxfam heeft daardoor weer een groot aantal dames kunnen verderhelpen die het financieel moeilijk hebben. Ze bieden de ingezamelde modellen aan voor een klein prijsje in tweedehandswinkels. De gulle schenkers krijgen in de plaats een bon van tien euro die gebruikt kan worden voor de aanschaf van een nieuwe bh. De opbrengst van de verkoop van de bh’s gaat integraal naar de Oxfam-projecten wereldwijd”, legt Ria uit. 

Dit jaar werken achttien inzamelpunten mee. “Iedereen die dus bh’s heeft liggen die niet langer gebruikt worden, roepen we op om ze binnen te brengen. Hopelijk is de respons weer even massaal”, aldus de Kesselse Ria Florus. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio