Buurt Paddekotseheide en Centraleweg heeft uitzicht op verbetering

Vorig jaar trok de buurt zelf nog aan de alarmbel, nu is er weer een beetje meer hoop. Foto: Dirk Vertommen

Buurt Paddekotseheide en Centraleweg heeft uitzicht op verbetering

Print
Nijlen - Er is weer iets meer hoop voor de buurtbewoners uit de Paddekotseheide en Centraleweg in Nijlen. Het grootste deel van de bewoners hoopt al jaren op een heraanleg van de straat. Door een nieuwe manier van aanpakken hoopt de gemeente daar nu ook echt in te slagen.

Het wegdek van de Paddekotseheide, Centraleweg en Dennenlaan en de onderliggende riolering is al jaren aan vervanging toe. Maar de uitvoering komt er maar niet van, ondanks de pogingen van het gemeentebestuur om vaart in het dossier te krijgen.  “Het is nu de bedoeling om de geplande werkzaamheden op te splitsen in verschillende fases. Dat moet er voor zorgen dat er toch iets vooruitgaat in dit moeilijke dossier. We hebben de vraag gesteld aan de Vlaamse Milieu Maatschappij en zij hebben hun goedkeuring gegeven”, aldus schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V). 

“Concreet is het de bedoeling om in eerste instantie de straten aan te pakken waar we al het meeste akkoorden met de grondeigenaars hebben. In de Centraleweg en de Paddekotseheide moeten we samen nog maar met twintigtal mensen een akkoord vinden. In de Dennenlaan alleen gaat het om 35 adressen. De eerste twee straten zouden we dan al eerst kunnen aanpakken. Met de laatste mensen wordt nu verder gesproken om snel tot een akkoord te komen. Als dat het geval is, dan kunnen de werkzaamheden van start gaan.”

De schepen gaf de stand van zake weer na een vraag van oppositiepartij N-VA op de gemeenteraad. “We drongen ook aan op de opsplitsing van de werkzaamheden. Het mag alleszins vooruit beginnen te gaan. Na de eerdere grondafstand van vele bewoners voor één symbolische euro vinden we dat de redelijke termijn voor de rioleringswerken ruim overschreden is. De bewoners zijn de problemen met hemelwater, afvalwater en kapotte straten meer dan beu”, gaf raadslid Johan Van Dessel aan. 

Om de problemen met plasvorming in het regenseizoen te verminderen, wordt nu al ingegrepen door asfaltherstellingen uit te voeren.

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio