Heistse clown schrijft boek over heksen

Foto: Dirk Vertommen

Heistse clown schrijft boek over heksen

Print
Heist-op-den-Berg - In Heist-op-den-Berg staat Kristof Vleugels bij kinderen vooral bekend als zijn alter ego Clown Stoffel. Normaal entertaint hij zijn jonge fans vanop het podium. Maar de 27-jarige wil nu ook kinderen raken door middel van zijn eerste kinderboek: Heksje Leksje gaat vliegen.

Het was Kristofs vrouw Katrien die aan de basis van zijn experiment lag. “Katrien is kleuterjuf en kleuters hebben natuurlijk verhaaltjes nodig. Ik heb een jaar geleden dan geprobeerd om zelf iets te verzinnen voor het klasje van mijn vrouw. Dat ging eigenlijk verrassend vlot. Ze heeft het verhaal getest op haar kinderen en die bleken heel enthousiast. Ook haar collega’s vonden dat het resultaat wel goed was. Daarom rijpte het idee om het in boekvorm uit te geven. Ik heb dan een uitgever aangesproken en ik kreeg vrij snel groen licht.”

Het verhaal zelf gaat over Heksje Leksje, een klein heksje. "Ze wil net als alle andere heksen vliegen op een bezemsteel, maar is daar nog te klein voor. Maar met de hulp van een nieuwe dikke vriend krijgen ze alles toch voor mekaar. Het is eigenlijk een verhaal over hoe je door samen te werken meer kan bereiken dan alleen. Dat is ook iets waar kleuters misschien wel iets van kunnen leren”, vertelt Kristof. 

Hekske Leksje gaat vliegen, Kristof Vleugels/Clown Stoffel, 32 pagina’s, 14,99 euro. Te bestellen via Boekscout.nl/shop

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio