Boeken te koop voor spotprijsje

De tijdelijke bib bevindt zich in de Sint-Pauluskerk. Foto: Joren De Weerdt

Boeken te koop voor spotprijsje

Print
Nijlen - De Nijlense bibliotheek organiseert zaterdag een grote boekenverkoop van afgevoerde titels. Voor spotprijsjes zullen 2500 boeken en andere dragers aan de man worden gebracht.

De Nijlense bibliotheek start in de loop van 2017 met een systeem van zelfuitlenen. “Eens de nieuwe bibliotheek klaar is, zal het er anders aan toegaan in de bib. Leners zullen dan de bibliotheekmaterialen zelf aan een uitleenbalie in- en uitchecken. Om deze zelfuitleen mogelijk te maken krijgen alle boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften een zogenaamd RFID-label of een tag. Deze ingrijpende verandering vraagt enige voorbereiding en daar zijn we nu volop mee bezig”, legt bibliothecaris Hilde Van der Donck uit.  

“In de eerste plaats werd de volledige collectie van de bibliotheek geëvalueerd en geselecteerd. Materialen die jaren niet meer werden uitgeleend en met andere woorden onze collectie dus niet meer actueel en aantrekkelijk maken, werden verwijderd. De rest van de collectie krijgt dan een chip of tag en verdient een plaats in rekken van de nieuwe bib”, klinkt het. 

“De resterende 2500 boeken en cd’s stellen we te koop aan ons publiek. Het gaat vooral om romans voor volwassenen en jeugdboeken variërend van een doelgroep van twee jaar tot en met vijftien jaar. Eerder hebben we weetjesboeken en cd’s verkocht met als gevolg dat deze restcollectie nu kleiner is. Er is nog wel een mooie collectie klassiek cd’s”, overloopt Hilde Van der Donck. 

De opruimingsverkoop vindt plaats in de bib van Nijlen op zaterdag 1 oktober van 9 tot 12u. Boeken kosten twintig cent per stuk. Cd’s en dvd’s kosten nog 50 cent. 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio