'Sportieve' frituur huist voortaan in groter pand

Foto: GVL

'Sportieve' frituur huist voortaan in groter pand

Print
Nijlen - Een tijdje geleden verhuisde Frituur Het Sportfrietje in Kessel-Dorp van de ene kant van het straat naar de andere.

“In de zomer van 2007 ben ik hier een frituur begonnen”, zegt Kurt Gysemans. “De frituur draaide heel goed, maar de klanten klaagden altijd maar over één ding: dat ze niet konden gaan zitten en hun friet in het frituur opeten. We hadden maar vier plaatsen, dat was veel te weinig. Toen dit gebouw vrij kwam, beslisten we dan ook om naar hier te verhuizen, hier kan meer dan twintig man binnen zitten en we hebben buiten ook een groot terras met zelfs enkele speeltuigen.”

Achter die verhuis zat ook een filosofie. “In Kessel zijn er weinig plaatsen voor de jeugd om echt iets te gaan eten, de meesten trekken dan ook naar Nijlen of Lier. Wij willen ook zorgen dragen voor het sociale aspect in dit dorp. Wij zijn een laagdrempelige zaak waar iedereen kan komen eten. We zien dat nu ook tijdens de middag, nu komen er veel bouwvakkers en mensen die in het dorp werken hier iets eten. Vroeger waren we blij dat er op een dag tien man bleef zitten, nu zitten we aan een veelvoud daarvan.”

Lees meer in de vrijdagkrant

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio