Nieuwe lunchbar brengt ode aan twee oma’s

Anna (onder) en Mit (boven) kijken toe in de nieuwe zaak van Magali en Katrien. Foto: Joren De Weerdt

Nieuwe lunchbar brengt ode aan twee oma’s

Print
Heist-op-den-Berg - In de Heistse Bergstraat aan huisnummer 50 gaat zondag Anna-Mit open, een trendy ontbijt-, lunch- en koffiebar. Katrien (44) en Magali (20) uit Herenthout haalden hun inspiratie bij de twee grootmoeders van Katrien, die als geen ander wisten hoe iemand in de watten te leggen.

De twee werkten een mooi familieverhaal uit. “Achter de naam Anna-Mit schuilt een heel verhaal. Mijn grootmoeders heetten Anne en Mit en zij schotelden me bij elk bezoek lekker eten voor”, vertelt Katrien. 

“Anna woonde in Itegem en stond bekend voor haar heerlijke stoofpotjes. Daarom hebben we ook haar stoofpotje op de kaart staan, volgens het traditionele familierecept. Mit uit Herenthout bakte dan weer vooral heerlijke koekjes. Na school ben ik er vaak gaan snoepen”, herinnert Katrien zich. 

“We zijn vooral fier dat we iets hebben kunnen uitwerken dat recht uit ons hart komt”, vertellen de twee. “We wilden niet zomaar een zaak overnemen, we wilden iets maken dat van ons is. En we vinden het best emotioneel dat we de oma’s nu op de voorgrond kunnen zetten. Anna en Mit gaan zo nog een klein beetje bekend worden in Heist.”

Lees meer in de woensdagkrant

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio