Leken en zusters nemen intrek in nieuw woonzorgcentrum

Print

Foto: Joren De Weerdt

Berlaar - Het Kloosterhof aan de Sollevelden in Berlaar heeft de voorbije dagen de eerste bewoners verwelkomd. Het gaat om het achtste woonzorgcentrum van de Zusters van Berlaar en het eerste dat ze uitbouwen in eigen gemeente. Ook de eigen zusters betrekken er een verdieping.

In het nieuwe woonzorgcentrum, dat 14,5 miljoen euro heeft gekost, is plaats voor 67 bewoners. “Daar zijn er de voorbije dagen al 62 van geïnstalleerd, de rest volgt spoedig. Ook het merendeel van de 24 extra assistentiewoningen is al in gebruik genomen”, legt directeur Ilse Prims uit, die ook het woonzorgcentrum Heilige Familie in Heist-op-den-Berg leidt. 

De eerste verdieping is voorbehouden voor de Zusters van Berlaar zelf, waar ze ook een ruime kapel hebben. Het grote kloostergebouw aan de kerk wordt nu verlaten. Het moet volledig leeggemaakt zijn tegen het einde van het jaar. Er zal zoals bekend door de congregatie een woonproject worden gerealiseerd. 

Binnenin de nieuwbouw vallen de moderne snufjes op. Er wordt gewerkt met polsbandjes, tablets, domotica en videofonie. Er is ook wifi in het hele gebouw. “Tegelijk hebben we ook heel bewust gekozen voor een huiselijke sfeer. Niemand mag hier het gevoel hebben dat hij of zij in een instelling zit. Het moet als een thuis aanvoelen”, legt afgevaardigd bestuurder Tania Stalmans uit. 

Lees meer in de zaterdagkrant

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio