Dit is de snelste politiehond van Europa

James Bonaugure en Argus. Foto: Patrick Hattori

Dit is de snelste politiehond van Europa

Print
Mechelen - Politieman James Bonaugure en zijn Hollandse herder Argus zijn officieel het snelste politiehondenteam van Europa. Ze behaalden de titel op een afmattende hondenbiatlon in Nederland, met deelnemers uit het hele continent.

De hondenbiatlon is geen lachertje. “Het is een loopwedstrijd van twaalf kilometer waar hond en begeleider samen allerlei hindernissen moeten overwinnen. Je moet klimmen, kruipen, door gebouwen klauteren, zwemmen, bergop en bergaf lopen, enzovoort. Ik had op een goeie tijd gehoopt, maar ik had niet gedacht dat we zo hoog zouden eindigen”, vertelt James Bonaugure van het hondenteam van de politiezone Mechelen-Willebroek. 

De Mechelaar, die tegenwoordig in Sint-Katelijne-Waver woont, wist samen met Argus indruk te maken op internationaal niveau. “De competitie is enkel voor politie en leger. Een officieel EK bestaat er niet, maar deze wedstrijd in Woensdrecht wordt wel beschouwd als de grootste Europese wedstrijd, met teams uit heel Europa. We zijn eerste geworden in mijn leeftijdsreeks van 36 tot 45 jaar. En in de totaalstand over alle leeftijden waren we tweede, achter een militair team. Daarom zeggen de collega’s nu dat ik het snelste politiehondenteam van Europa ben. Daar ben ik wel fier op. Argus is een bangelijke politiehond”, lacht James. 

Lees het hele verhaal in de woensdagkrant

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio