© RR

Bart Somers op uitgebreide lijst voor World Mayor Prize

De Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld) staat op de voorlopige longlist voor de verkiezing van World Mayor Prize. Dat heeft hij te danken aan zijn inzet rond het thema migratie.

Bert Provoost

De World Mayor Prize wordt tweejaarlijks georganiseerd en zet burgemeesters in de bloemen die zich op een positieve manier onderscheiden hebben. Voor de verkiezing van 2016 worden burgervaders genomineerd die buitengewone inspanningen gedaan hebben om vluchtelingen te verwelkomen en migranten te helpen integreren. “Het is het eerste dat ik er van hoor. Heeft iemand me dan genomineerd? Ikzelf of iemand uit mijn nabije omgeving hebben dat zeker niet gedaan.”

“We voeren in deze stad een inclusief beleid dat van de nieuwe mensen die hier komen echte burgers maakt, die zich betrokken voelen bij onze stad. Zo hebben we wel een context kunnen creëren die samenleven met meer dan honderd nationaliteiten makkelijker maakt. We proberen hier diversiteit als een realiteit te omarmen, zodat er een sfeer ontstaat waarin mensen met verschillende achtergronden mekaar beter vertrouwen.”

Twee jaar geleden miste de Gentse burgervader Daniël Termont nog op een haar na een plaatsje op het hoogste schavot. Somers prijkt nu op de longlist naast 35 collega’s van over heel de wereld. De komende weken kan de lijst nog uitgebreid worden. Burgers kunnen burgemeesters voordragen als ze de kandidatuur kunnen staven aan de hand van een motivatie. In oktober wordt de longlist ingekort tot een shortlist. In januari zal dan de winnaar bekendgemaakt worden.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio