Miljoen euro voor gehuchtje

Print
Heist-op-den-Berg - Heist-op-den-Berg heeft groen licht gekregen voor het rioleringsproject in Bruggeneinde, het gehucht tussen Heist-centrum en Wiekevorst. De minister legt een miljoen euro opzij voor het project.

Minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft dinsdag een reeks goedgekeurde rioleringsprojecten wereldkundig gemaakt waarvoor ze subsidies wil klaarleggen. “We hebben samen met rioleringsbeheerder HidroRio ons project ingediend en hebben daar nu een positief antwoord op gehad”, duidt de Heistse schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld). 

De werkzaamheden zijn al lang op ons toekomstprogramma ingeschreven. Nu we de goedkeuring van de minister hebben, kunnen we het project verder uitwerken. Het studiebureau kan het dossier nu in detail voorbereiden.”

Concreet is het de bedoeling om een nieuwe riolering aan te leggen aan de Wiekevorstsesteenweg, de Bruggeneindestraat, de Bruggeneindse Heibaan, de Venlei, de Haagstraat en de Bunstraat. Dat is over een lengte van 2.165 meter. Het gaat uiteraard om de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel waardoor het nodeloos zuiveren van regenwater wordt vermeden. “In totaal zullen de woningen van 267 inwoners op dit nieuwe tracé worden aangesloten. We investeren ruim 1 miljoen euro in dit project”, aldus minister Schauvliege. 

Ook de rijweg zal vernieuwd worden. De werken zullen vermoedelijk eind 2017 of begin 2018 starten.

Lees meer in de woensdagkrant

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio