Begrafenisondernemer breidt uit in groentewinkel

Print

Foto: Joren De Weerdt

Lier / Berlaar - Uitvaartzorg Bosmans uit Lier gaat een filiaal openen in de Dorpsstraat in Berlaar. Half september zal de zaak in een vroegere groentewinkel open gaan.

Begrafenisondernemer Bosmans is in Lier al van in de jaren vijftig een bekende naam in de uitvaartzorg. In 2011 werd de zaak overgenomen door Mario De Meutter en Sandra Op de Beeck. “We waren al even aan het uitkijken om een extra vestiging te openen in een naburige gemeente. Toen zijn we op dit pand gestoten, de vroegere groentewinkel ‘t Hoeveke. Het ligt heel centraal en er is veel passage. Van hieruit kunnen we Berlaar en omgeving ook bedienen. Privé komen we binnen enkele weken trouwens ook boven de zaak in Berlaar wonen”, leggen Mario en Sandra uit. 

Er zijn natuurlijk wel heel wat aanpassingen aan het gebouw op de hoek met de Daalstraat nodig. “De grote open ruimte van de groentewinkel wordt opgedeeld in verschillende kleinere ruimtes. Momenteel worden er extra wanden geplaatst. In ons funerarium zullen mensen het lichaam kunnen komen groeten en waardig afscheid nemen. Er komt ook een toonzaal voor kisten en urnen, een wasplaats, een koeling voor acht tot tien personen, een spreekkamer, een eigen drukkerij en een koffiehoekje. Achter de vroegere winkelruimte was nog extra opslagplaats. Ook die zullen we inrichten en benutten. Tegen half september zullen de verbouwingen volgens onze planning klaar zijn”, aldus Mario. 

Lees meer in de donderdagkrant

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio