Vingervlugge dief ontfutselt twee briefjes van 500 euro

Print
Heist-op-den-Berg - Bij aquariumspecialist Aqua Hobby zijn ze duizend euro kwijt nadat een vingervlugge oplichter enkele briefjes uit de kassa kon meegraaien. De zaakvoerder waarschuwt andere winkeliers.

De feiten dateren van zaterdagnamiddag. Net voor sluitingstijd stapten twee mannen van Indiase afkomst de winkel binnen. “Ze gingen recht naar de kassa en kochten een prul van een euro, dat betaald werd met een briefje van vijftig euro. Toen mijn kassierster wisselgeld gaf, begon de man moeilijk te doen in gebrekkig Engels”, legt zaakvoerder Ronald Nijs uit. 

“Hij vroeg om een briefje met een specifieke letter op. Toen mijn kassierster zei dat ze niet goed begreep wat hij bedoelde, zat hij met zijn handen zelf in de kassa tussen het geld. Ze was verbouwereerd. Toen een andere verkoopster kwam kijken, werd ze weggelokt door een handlanger. Ongemerkt kon de man, terwijl hij voorover leunde naar de kassa, twee briefjes van 500 euro in zijn broekzak steken. De andere coupures liet hij in de kassa liggen om het niet op te doen vallen.”

Daarna wilde hij nog aan de tweede kassa hetzelfde proberen in de hoop er nog enkele grote briefjes te vinden, maar toen werd hij door het personeel gevraagd om weg te gaan. “Pas ’s avonds bij het maken van de kas ontdekten we dat er effectief geld was gestolen. Toen we de camerabeelden onderzochten, zagen we precies hoe de man te werk ging. We zagen hoe hij de briefjes stiekem in zijn zak stak. Ze zijn alles bij mekaar maar vier minuten in de winkel geweest”, aldus Ronald.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio