Wegtrekken ketens uit Bruul doet politieke discussie oplaaien

Bij de opening van Media Markt in november 2013 was iedereen nog optimistisch. Zelfs Clouseau kwam toen langs om mee promotie te voeren. Drie jaar later keert de elektroketen haar kar en vertrekt ze uit de Bruul. Foto: Archiefbeeld PH

Wegtrekken ketens uit Bruul doet politieke discussie oplaaien

Print
Mechelen - Het nieuws uit onze zaterdagkrant dat na United Brands ook Media Markt de Bruul zal verlaten zorgt voor een nieuwe politieke discussie. Oppositieraadslid Karel Geys (sp.a) pleit er voor om opnieuw bussen te laten rijden door de Bruul. Ook wil hij laten onderzoeken of de parking op de Hendrik Speecqvest niet kleiner kan.

“De parking onder de Speecqvest moest er absoluut dringend komen voor Media Markt en United Brands, maar nu die ketens er niet meer zijn, kan het concept misschien aangepast worden. Het heeft geen zin om de Mechelaars miljoenen euro’s te laten betalen voor een parking die misschien gehalveerd kan worden.” 

“Als de bouwaanvraag ingetrokken wordt, kan er eindelijk ook deftig overleg met de buurt gebeuren om tegemoet te komen aan de 616 bezwaarschriften die zijn ingediend. Ten tweede ga ik op de volgende gemeenteraad ook voorstellen om de mogelijkheid te bekijken om opnieuw bussen door de Bruul te laten rijden. Ofwel wordt opnieuw gemikt op grote winkels die sowieso openbaar vervoer nodig hebben, ofwel wordt die piste verlaten en kan de parking veel kleiner”, concludeert Geys. 

Schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen) is het helemaal niet eens met die analyse. “De parking kan niet kleiner. We hebben die parkeercapaciteit van 350 wagens absoluut nodig op piekmomenten. We willen in het najaar beginnen met de aanleg. Het dossier is afgerond en we kunnen daar niet op terugkomen. De discussie om opnieuw bussen door de Bruul te laten rijden, is ook helemaal onrealistisch. We hebben gekozen voor een autovrij concept. Nu al zijn er vaak conflicten tussen de vele voetgangers en de fietsers. Als je daar nog eens grote bussen laat doorrijden, dan is dat om problemen vragen. De pendelbussen zetten de mensen vlakbij af aan de IJzerenleen en de Grote Markt. Dat is een prima alternatief.”

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio