© Patrick Hattori

Mark Uytterhoeven test nieuwe sfeerbrengers voor KV-stadion

Kan je voetbalsupporters zo ver krijgen dat ze zo hard springen dat ze energie opwekken? Dat is wat Mark Uytterhoeven gisteren samen met enkele studenten van Thomas More wilde uitzoeken door middel van een bijzonder experiment dat misschien wel navolging krijgt in het stadion van KV Mechelen.

Bert Provoost

Enkele studenten van de hogeschool Thomas More uit Mechelen kwamen met het ietwat aparte plan op de proppen. “We zijn met onze richting Media- en Entertainment Business uitgedaagd door KV Mechelen om concepten te bedenken om de beleving binnen het stadion nog te vergroten. Zo hebben we het idee opgevat om energie-opwekkende vloertegels van het Nederlandse bedrijf Energy Floors in het stadion binnen te brengen”, legt studente Evi Van Kerckhove (19) uit.

“Als je springt op zo’n tegel, zakt die een beetje naar beneden en wekt die beweging energie op. Je kan er de drank mee koelen, of enkele led-schermen mee laten branden. Op die manier wekt het enthousiasme van de supporters letterlijk groene energie op. En je kan er heel wat uitdagingen aan koppelen door bijvoorbeeld verschillende supportersvakken tegen mekaar te laten springen en de winnaar een drankje te trakteren”, klinkt het.

Als proefkonijn werd een jeugdploeg van KV opgetrommeld, samen met televisiemaker en notoir ‘chef randanimatie’ van KV Mechelen Mark Uytterhoeven. “Ik moest de kinderen wat aanvuren om alles te geven”, lacht hij. “En tegelijk wilde ik het wel eens zien. Of ik er toekomst in zie? Het ziet er wel heel leuk uit. Al betwijfel ik of het mogelijk zal zijn om een hele tribune op zo’n tegel te laten springen, want de technologie is natuurlijk niet gratis. Misschien zit het er wel in om het op beperkte schaal te doen en een competitie te houden tussen een afvaardiging van het vak van de bezoekers en de thuissupporters? We doen de evaluatie later nog."

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio