Tennissers gaan paar decennia terug in de tijd

Print

Foto: Joren De Weerdt

Nijlen - Tennis spelen alsof de tijd ergens in de jaren zeventig of tachtig stil was blijven stilstaan. Dat was het concept van het retrotennistornooi in tennisclub Molenbos in Nijlen. De deelnemers blonken uit met hun soms zalig ouderwetse outfits, maar merkten ook dat spelen met een houten racket geen sinecure is.

“We hebben geprobeerd om de sfeer van Björn Borg en John McEnroe op te roepen”, lacht één van de organisatoren Zeger Goris (17). “Het leek ons wel een tof concept om mensen samen te brengen. Daarom hebben we opgroepen om in ouderwetse tenniskledij te komen. Er waren prijzen voor de best gekleedde man en vrouw.” 

Iedereen moest ook met een houten racket spelen. “De kunststofrackets van vandaag bestonden toen niet, dus hebben we ze ook maar verboden. Het bleek toch een heel verschil te zijn. De moderne rackets wegen zo’n 300 gram, terwijl een houten exemplaar al gauw de helft meer weegt. Alles ging trager dan normaal en mikken was niet zo simpel”, klinkt het. 

Het hele idee is eigenlijk ontstaan door een schoolopdracht. “Het gaat eigenlijk om een groepswerk, dat is samen met Jonas Boeckx, Diede Wuyts, Arno De Ridder en Kobe Corten heb voorbereid voor het vak Toegepaste Economie Ondernemen, dat we volgen in Daltonatheneum Het Leerlabo in de Sportschool in Westerlo. We moesten iets organiseren en zorgen dat we voldoende inkomsten hadden om break-even te draaien. Ik ben zelf een verwoed tennisser en omdat de andere groepsleden ook allemaal heel sportief zijn, vonden ze het leuk om daar iets mee te doen. Retrotennis leek ons wel origineel.”

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio