Studenten verzorgen achtergelaten baby’s

Fien Oelbrandt, Emily Pollet en Marie Docx Op de Beeck, kortweg FEM, tonen hun engagement. Foto: Dirk Vertommen

Studenten verzorgen achtergelaten baby’s

Print
Nijlen - Drie vriendinnen die samen geneeskunde studeren aan de KU Leuven trekken komende zomer naar Albanië om er te werken met plaatselijke kinderen in moeilijkheden.

De twintigjarige vriendinnen uit het tweede jaar geneeskunde zijn Fien Oelbrandt, Emily Pollet en Marie Docx Op de Beeck. “De bedoeling is dat we in hoofdstad Tirana via de Bouworde drie projecten gaan ondersteunen. Zo moeten we samen met andere vrijwilligers in het ziekenhuis Queen Geraldina pasgeboren baby’s mee verzorgen. Dat wordt best heftig, wat het gaat niet om gewone bevallingen. Het probleem in de regio is dat alleenstaande en jonge moeders in Albanië vaak verstoten worden door hun familie. Daarom staat een deel van die mama’s de baby af bij de geboorte. Het zijn dus eigenlijk weesjes van bij de geboorte. De bedoeling is dat wij hen verzorgen en affectie geven tijdens de eerste dagen van hun leven”, legt Marie uit. 

“Daarnaast zullen we ook werken in het Jonathan Center, een therapeutisch centrum voor kinderen met Downsyndroom. Daar gaan we mee activiteiten voor organiseren. En tot slot zullen we ook aan de slag gaan in een gemeenschapscentrum voor kinderen in een buitenwijk van de stad. Daar worden een zeventigtal kinderen opgevangen en geholpen met hun huiswerk. Werk genoeg, dus”, klinkt het. 

“We proberen nu fondsen in te zamelen om de projecten nog extra financieel te steunen. Onlangs hebben we soep, wafels en snoep verkocht op de jaarmarkt van Nijlen. Mijn twee vriendinnen zijn afkomstig van Lennik en Sijsele, maar ze zijn mee naar hier afgezakt. Door het slechte weer hebben we die dag wel niet veel opbrengst gehad. Maar we werken nog aan nieuwe initiatieven om geld binnen te krijgen. Mensen die ons willen steunen, mogen ons altijd contacteren. We willen er niet met lege handen aankomen”, vertelt Marie.

Contact: mariedocx@hotmail.com

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio