Bewoners N10 wachten laatste onteigeningen af

Print

Bewoners Triphon en Mariette Van Eynde. Foto: Dirk Vertommen

Heist-op-den-Berg / Putte / Berlaar - De komende maanden wil het Agentschap Wegen en Verkeer de laatste 260 onteigeningen langs de N10 in Berlaar, Heist en Putte afronden, zodat de langverwachte werkzaamheden kunnen starten. Voor mensen die al jaren langs de baan wonen, komt dat geen moment te vroeg.

Voor de geplande heraanleg kan starten, moet eerst nog het laatste deel van de onteigeningen gebeuren. In totaal gaat het om 260 dossiers die nog afgehandeld moeten worden. Ze situeren zich vooral in het stuk tussen Fabiola en Berlaar-Heikant. Via vergelijkingspunten uit de buurt wordt een prijs berekend door onafhankelijke experten. Als de bewoners niet met het bedrag akkoord gaan, wordt een spoedprocedure bij de vrederechter ingeleid voor een gerechtelijke onteigening. Er ligt 1,2 miljoen euro klaar voor het opkopen van de gronden, maar dat bedrag zal wellicht nog opgetrokken moeten worden.

Ook met Triphon en Mariette Van Eynde uit Heist-op-den-Berg moet nog een akkoord gevonden worden. “We hebben nog geen brief ontvangen. Langs beide kanten van de weg moeten ze vier meter afnemen. Dat is wel heel veel. Ik vrees dat ik dan zelfs geen plaats meer heb om mijn auto te draaien. Ik zal een deel van mijn beplanting moeten weghalen om plaats te maken, anders moet ik achteruit de weg oprijden en dat is niet te doen”, denkt Triphon aan de praktische gevolgen. “Maar goed, het is voor de goede zaak."

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio