Maar één verhuurder hapt toe op subsidie

Foto: GVA

Maar één verhuurder hapt toe op subsidie

Print
Heist-op-den-Berg - De nieuwe subsidie die de renovatie van huurwoningen aanmoedigt, blijkt niet te werken. Maar één verhuurder hapte het afgelopen jaar toe.

De gemeenteraad keurde in februari 2015 een subsidiereglement goed voor de renovatie van huurwoningen. De steun is bedoeld voor de verhuurder, zodat die gestimuleerd wordt om te investeren in zijn pand. De bedoeling was om het woonpatrimonium te moderniseren en de krappte private huurmarkt uit te breiden. 

Maar na een jaar blijkt dat er nog maar één Heistenaar zo’n aanvraag zag goedgekeurd. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen was dat de huurprijs niet te hoog mocht zijn.  “Voor een appartement met één slaapkamer was dat bedrag 475 euro en vanaf drie slaapkamers was dat 550 euro. Nu is dat opgetrokken tot 500 voor één slaapkamer tot zelfs 650 voor vier slaapkamaers. De bedragen zijn gebaseerd op de gemiddelde huurprijs van een appartement in Heist en die bedraagt 635 euro per maand”, aldus schepen van Wonen Wim Van den Bruel (CD&V).

ETA en N-VA gaven tijdens de gemeenteraad aan dat ze bij de invoering al gepleit hadden om de bedragen op te trekken.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio