© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 8

Alle stoelen bezet tijdens opening sociaal restaurant

In woonzorgcentrum Heilig Hart in de Kerkeblokken is woensdag voor de eerste keer sociaal restaurant De Geburen geopend. Op de eerste dag kwamen al een veertigtal mensen opdagen, goed voor een volle feestzaal. Het initiatief wordt verder uitgebouwd tot een dienstencentrum.

Bert Provoost

Elke woensdagmiddag stipt om 12u kunnen mensen in het sociaal restaurant De Geburen aanschuiven. De kostprijs voor mensen die door het OCMW gesteund worden bedraagt maar drie euro. Anderen betalen zeven euro, al was het eerste etentje er eentje op kosten van het huis.

“Iedereen is hier welkom om te eten, jong en oud, rijk of arm”, zegt directeur van het Heilig Hart Jo Sels. “Maar we richten ons natuurlijk in de eerste plaats op mensen die maatschappelijk zwakker staan. Het gaat hier dan ook niet alleen om lekker eten, gezellig samenzijn is even belangrijk. Goedkoop, gezond, gevarieerd en gezellig zijn onze kernwoorden”, zegt de directeur.

Het restaurant is nog maar een eerste stap in een echt dienstencentrum, dat openstaat voor de mensen uit de Kerkeblokken en wijde omgeving. “We willen hier dan allerlei leuke activiteiten organiseren en nuttige dienstverlening opstarten. Dat kan gaan van kappers of pedicure tot huiswerkbegeleiding voor gezinnen. De werking zal in september uitgebreid worden.”

Op de eerste openingsdag waren zo goed als alle veertig plaatsen bezet. Er wordt gevraagd om vooraf te reserveren.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio