© Bert Provoost

Opnieuw geen vergunning voor volstorten De Kemp

Het Heistse schepencollege heeft opnieuw een bouwvergunning geweigerd in het gevoelige dossier van visvijver De Kemp in Schriek. De ingrijpende aanpassingswerkzaamheden zijn dus nog niet voor morgen.

Bert Provoost

De nieuwe eigenaar wil van de vier hectare grote oude kleiput voor een groot deel laten volstorten met grondoverschotten van bouwprojecten. Op die manier zou er dan een ecologische vijver ontstaan, die in driekwart van de oppervlakte maar een twintigtal centimeter diep zou zijn in plaats van de huidige negen meter.

Het schepencollege weigerde de vergunning opnieuw. “Bij de vorige aanvraag ging het in de eerste plaats om inhoudelijke argumenten. Nu hebben we vastgesteld dat de milieuvergunning, die gelijktijdig was aangevraagd bij de provincie, was teruggetrokken door de eigenaar. Dan is de bouwvergunning zonder voorwerp en konden we niet goedkeuren”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van den Bruel (CD&V).

Het schepencollege haalt ook wel enkele inhoudelijke bezorgdheden aan, die ze graag opgelost wil zien bij een eventuele volgende aanvraag. Zo rijzen er onder andere vragen bij de beoogde diepte van twintig centimeter.

Lees meer in de donderdagkrantMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio