Kapsters leren Zuid-Afrikanen de geheimen van Europese coupes

Veerle S’Jongers, Gina Van der Linden en Rita Wauters maken zich op voor hun grote avontuur. Foto: Joren De Weerdt

Kapsters leren Zuid-Afrikanen de geheimen van Europese coupes

Print
Heist-op-den-Berg / Nijlen / Vosselaar / Grobbendonk - Drie kapsters uit de provincie Antwerpen vertrekken voor een week naar Zuid-Afrika. Ze gaan er kansarme jongeren leren hoe ze precies schaar en kam moeten gebruiken om Europese kapsels te knippen.

Voor drie kapsters uit onze provincie start volgende week een avontuur. Rita Wauters (40) uit Vosselaar, Gina Van der Linden (43) uit Grobbendonk en Veerle S’Jongers (32) met een zaak in Bevel, en die in Itegem woont, trekken naar Afrika voor een project van Schwarzkopf Professional, in samenwerking met SOS Kinderdorpen.

“De bedoeling is dat we er jongeren gaan leren hoe ze Europees haar moeten knippen. Er zijn namelijk heel wat toeristen en blanken in het land, maar het vergt een heel andere aanpak om hen te knippen zoals Europeanen dat willen. We gaan hen dus een week lang lessen Europese haartooi geven”, vertellen de dames. 

“Het is de bedoeling dat ze met onze hulp beter gewapend zullen zijn voor de arbeidsmarkt en zo een toekomst kunnen opbouwen. In de eerste plaats willen we kapsters allerlei technieken aanleren. Ze moeten leren hun kam goed vast te houden. Ze pakken die naar het schijnt anders vast omdat ze normaal vaak vlechtjes leggen en aan krulhaar werken. Ook willen we ze leren hoe ze best hun schaar hanteren en zullen we de basissnitten aanleren.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio