Supermarktketens willen investeren in nieuwe winkels

Print
Heist-op-den-Berg - Supermarktketen Aldi heeft verregaande plannen om het filiaal in Heist-op-den-Berg te verhuizen van de Stationsstraat naar de Lostraat. Albert Heijn zou ook op zoek zijn naar een locatie in de berggemeente.

Bij Aldi kijken ze al even uit naar een locatie in Heist waar ze een moderne winkel kunnen neerpoten. Die lijken ze nu gevonden te hebben aan de Lostraat, waar ze hun oog hebben laten vallen op de gebouwen van bedrijfswagenspecialist Fockedey. De huidige site aan de Stationsstraat is namelijk te klein. 

In de bouwaanvraag is er sprake van oppervlakte van 2700 vierkante meter met een bouwhoogte van 5,35 meter. Er zouden ook honderd parkeerplaatsen worden aangelegd, met inrit langs de Lostraat zelf. Momenteel loopt er nog een openbaar onderzoek tot en met vrijdag 12 februari. Daarna moet de gemeente oordelen over de aanvraag voor de bouwvergunning. Bij Fockedey willen ze de activiteiten op een andere locatie verderzetten. 

Tegelijk duiken er in Heist hardnekkige geruchten op over de plannen van Albert Heijn in de gemeente. Een locatie zou er evenwel nog niet gevonden zijn. 

Lees het hele verhaal in de donderdagkrant

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio